+++ apply now +++

AQB@Dunapest ~ műtermek, performanszok, halászlevek

Contributors:BRÜCKNER János / CSATÓ József / FUKUI Yusuke / ERDÉLYI Gábor / HORVÁTH Tibor / KERESZTES Zsófia / SIEDENTOPF Max / SZOMBAT Éva / VÉKONY Dorottya / Farkas Miklós / Gryllus Ábris / Kőszeghy Flóra / Szigeti Csongor / Szabó Ottó / Márton Emil Tóth / Szigeti G Csongor / Áron Kútvölgyi-Szabó / Szenteczki Zita / Drávai Zója / Zoletnik Zsófia
Venue: Project Space
Opening:09/02/2017 19:00 (Sat)
Duration:09/02 - 09/03/2017

Opening hours

Tuesday – Friday
Saturday
15:00 – 19:00
13:00 – 17:00

Minden városnak megvan a maga rejtett, kreatív bázisa, amelynek jellemzően indusztriális miliője időről időre mágnesként vonzza a művészeket. Ilyen a (Budapest XXII. kerületében), Budafokon található Art Quarter Budapest [AQB], független, nemzetközi kortárs művészeti rezidencia központ, valamint a téri hangzás/ hangzó tér lehetőségeit kutató Spatial Sound Institute. Szerteágazó tevékenységük révén immár évek óta a legkülönfélébb művészeti ágak hazai és külföldi képviselői találnak alkotóterepre az egykori Haggenmacher Sörgyár Dunára néző épületeiben.

2017. szeptember 2. 19:00 – 21:30
19:00 – 21:00 Csobbanás - előtte, közben, utána kiállításmegnyitó
Az AQB és az Everybody Needs Art közös kortárs képzőművészeti kiállításának megnyitója az aqb Project Space-ben.
A Csobbanás című nyárvégi csoportos kiállítás hazai és külföldi kortárs művészek olyan munkáit kívánja bemutatni, amelyeken szerepet kap a víz vagy más folyadékok "mozgásának" vizuális megjelenítése. A Fesztivál programjának keretében megrendezett tárlaton kiállított, zömében fotó alapú munkák és helyspecifikus installációk különböző híres és közismert művekre való utalásokon keresztül kalauzolják a nézőt a művészettörténet áthallásos berkeiben. Ilyen visszacsatolás például a namíbiai születésű, Londonban élő fiatal képzőművész, Max Siedentopf, 15 fotóból álló sorozata (Fifteen Fantastic Fountains) is, amely Marcel Duchamp 1917-es Forrás című művére reflektál.
Kiállító művészek: BRÜCKNER János, CSATÓ József, FUKUI Yusuke, ERDÉLYI Gábor, HORVÁTH Tibor, KERESZTES Zsófia, SIEDENTOPF Max, SZOMBAT Éva, VÉKONY Dorottya
Kurátor: Bencze Péter
19:00 – 21:00 Mátrai Erik: Porticus 3.0 / interaktív fényinstalláció /
A Porticus című nagy méretű, kültéri installáció a transzcendenciát képviselő fénnyel és a matéria legfinomabb, még látható formájával, a füsttel operál. A füsttel telítődő, ezért folyton változó textúrájú fényoszlopok az antik oszlopok kannelúrázott struktúráját idézik. Az általuk alkotott oszlopcsarnokban való bolyongás pedig a fény és füst által megidézett szakrális térbe: középkori katedrálisok kereszthajóiba, tradicionális temetkezési helyre viszi a látogatókat, miközben a sötétben a sörgyári udvar profán indusztriális kulisszái átlényegülnek.
20:30 – 21:30 FOR. / DJ set /
A FOR. Farkas Miklós és Gryllus Ábris médiaművészek közös projektje. Az ipari és urbánus dokumentumfilmektől kezdve a jelenlegi klubkultúrán át a magasművészetig számtalan forrásból táplálkoznak. Zajtechno formációjuk meglehetősen intenzív, olykor erőszakos, máskor meditatív indusztriális, sok esetben vasnehéz, improvizatív hangszövetekkel dolgozik.
2017. szeptember 3. 12:00 – 19:00
12:00 – 18:00 Halászlé főzés az AQB udvarán
14:00 – 18:00 Kortárs képzőművészeti installációk az AQB udvarán
Közreműködők: Kőszeghy Flóra, Szigeti Csongor, Szabó Ottó
17:30 – 18:00-ig Performansz Szigeti Csongor interaktivitásra sarkalló Csapda- munkáiban.
Közreműködik: Juhász Kata Társulata, táncosok, akrobaták
14:00 – 16:00 3:1 Mű-Terem-Látogatás
A stúdióviziten személyesen ismerkedhetünk meg három AQB-s művésszel. Márton Emil Tóth, Szigeti G Csongor és Áron Kútvölgyi-Szabó alkotókörnyezetébe leshetünk be. A vezetett sétán 50 fő vehet részt.
Előzetes regisztráció: office@letitbeartagency.com
14:00 – 18:00 Csobbanás - előtte, közben, utána - / kiállítás /
Az AQB és az Everybody Needs Art kiállítása az aqb Project Space-ben.
Kiállító művészek: BRÜCKNER János, CSATÓ József, FUKUI Yusuke, ERDÉLYI Gábor, HORVÁTH Tibor, KERESZTES Zsófia, SIEDENTOPF Max, SZOMBAT Éva, VÉKONY Dorottya
14:00 – 18:00 Aloïs Yang [FR]: Hear The World Begin / audiovizuális installáció /
A 4DSOUND hangrendszerére tervezett, fény- és akusztikai elemekből építkező installáció látogatói egy audiovizuális adatkoreográfia résztvevői és alakítói lehetnek valós időben kontrollálható szenzorok segítségével. Az univerzum legidősebb fénye a jövő reprezentációjaként jeleníti meg a jelen csillagait és galaxisait egy különleges térbeli vizuális és hangélményen keresztül.
---> 16 órától alkotói tárlatvezetés
17:00 – 18:00 DoN't Eat Group: Loop Event / performansz /
Az alkotócsapat az élőben létrehozható film megalkotásának lehetőségeit kutatja, a filmmontázs kölcsönhatásokon alapuló szerkesztési módszeréből kiindulva. A STAFÉTA-pályázaton nyertes előadást Szenteczki Zita bábrendezővel közösen készítik, ebből adnak ízelítőt a Trafó House smART!-sorozatának helyspecifikus performatív akciójaként.
Előzetes regisztráció: andrea@trafo.hu
Bővebb infó:
https://www.facebook.com/events/1835142060134013/
18:30 – 19:00 Tűzmadarak – twin alike / újcirkusz /
A Tűzmadarak alkotópáros Drávai Zója és Zoletnik Zsófia újcirkuszi előadásukban egy hajuknál fogva összenőtt testvérpárt játszanak. Az ikerlét, annak kötöttségei, a megtapasztalt szabadság és a női, testvéri rivalizálás körül forog az előadás. A folyton kísérletező zsonglőrpáros szokatlan díszlettel és jelmezekkel kalauzol el minket a századközepi vándorcirkuszok hangulatától a revük füstös világáig.
Kreatív koncepció: Let it Be! art agency, Art Quarter Budapest
Együttműködő partnerek: Spatial Sound Institute, Trafó Kortárs Művészetek Háza
További információ és programok: www.dunapest.hu