+++ apply now +++

Haggenmacher ART – mivé lett a sörgyár?

Contributors:Hermann Zsófia / Erhart Kornél / Mátrai Erik / BRÜCKNER János / CSATÓ József / FUKUI Yusuke / ERDÉLYI Gábor / HORVÁTH Tibor / KERESZTES Zsófia / SIEDENTOPF Max / SZOMBAT Éva / VÉKONY Dorottya / Farkas Miklós / Gryllus Ábris
Venue: Project Space
Opening:09/02/2017 17:00 (Sat)
Duration:09/02 - 09/02/2017

Opening hours

Tuesday – Friday15:00 – 18:00

A Haggenmacher sörgyár közel 50 évig vezető sörfőzde volt Magyarországon, mígnem 1923-ban bezárták. Ma egy művészeti központ kezd kialakulni a régi magtárban, feldolgozó üzemben és egyéb sörgyári épületekben. Elsőként az art quarter budapest, majd a L Art Open Studios - LAOS most pedig a West Werk Studió nyitotta meg kapuit.
Szeptember 2-án mindhárom helyszín programokkal várja az idelátogatókat:
17:00 - 19:00 LAOS kiállítótér - Hermann Zsófia: Áttűnések / kiállításmegnyitó /
18:00 - 20:00 West Werk Stúdió - Erhart Kornél: "Első vágás" c. fotókiállítása
19:00 - 21:00 Art Quarter Budapest - SPLASH - előtte, közben, utána / kiállításmegnyitó /
19:00 – 21:00 Mátrai Erik: Porticus 3.0 / interaktív fényinstalláció az AQB udvarán /
20:30 – 21:30 FOR. / DJ set az AQB udvarán /
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
A program része a Pincejárattal a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválra eseménynek (AQB megálló).
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
LAOS kiállítótér - Áttűnések - Hermann Zsófia önálló kiállítása
Hermann Zsófia 2015-ben végzett a Képzőművészeti Egyetem festőművész szakán. Saját bevallása szerint művészetének központi kérdése diplomamunkája óta a gyermeki identitás és a saját maga által létrehozott belső világ vizuális, tárgyi kivetítése, és ehhez a megközelítéshez a műteremházbeli kiállításon látható legújabb munkáiban is hű marad: minden alkotása valamilyen bensőséges, privát emlékhez kapcsolódik, ezeknek mintegy egyenes folytatása és kifejezési kísérlete.
A kiállítást megnyitja: Dankó Réka művészeti menedzser
Helyszín: L Art Open Studios (LAOS) kiállítótér (belső udvar)
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
West Werk Stúdió - Első vágás - Erhart Kornél fotókiállítása
Korunk a digitális technika időszaka. Éppen ezért egyre többen fordulnak vissza az analóg eljárásokhoz, a régiben találva meg az újat, a meglepőt, a mást és a felfedezés lehetőségét. Az analóg eljárások varázsa bizonyára az anyagiságban és az anyaggal való közvetlen érintkezésben keresendő. Ez az oka annak, hogy Handkraft, azaz Erhart Kornél is ezt a technikát választotta fotográfiáinak létrehozásához. Alkotásai olyan vizuális élményt nyújtanak, amely merőben különbözik a digitális világ végtelenül sokszorosítható képei által nyújtott tapasztalattól.
Helyszín: West Werk Stúdió (belső udvar)
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Art Quarter Budapest - SPLASH - előtte, közben, utána -
Az AQB és az Everybody Needs Art közös kortárs képzőművészeti kiállításának megnyitója az aqb Project Space-ben.
A Csobbanás című nyárvégi csoportos kiállítás hazai és külföldi kortárs művészek olyan munkáit kívánja bemutatni, amelyeken szerepet kap a víz vagy más folyadékok "mozgásának" vizuális megjelenítése. A Fesztivál programjának keretében megrendezett tárlaton kiállított, zömében fotó alapú munkák és helyspecifikus installációk különböző híres és közismert művekre való utalásokon keresztül kalauzolják a nézőt a művészettörténet áthallásos berkeiben. Ilyen visszacsatolás például a namíbiai születésű, Londonban élő fiatal képzőművész, Max Siedentopf, 15 fotóból álló sorozata (Fifteen Fantastic Fountains) is, amely Marcel Duchamp 1917-es Forrás című művére reflektál.
Kiállító művészek: BRÜCKNER János, CSATÓ József, FUKUI Yusuke, ERDÉLYI Gábor, HORVÁTH Tibor, KERESZTES Zsófia, SIEDENTOPF Max, SZOMBAT Éva, VÉKONY Dorottya
Kurátor: Bencze Péter
19:00 – 21:00 Mátrai Erik: Porticus 3.0 / interaktív fényinstalláció /
A Porticus című nagy méretű, kültéri installáció a transzcendenciát képviselő fénnyel és a matéria legfinomabb, még látható formájával, a füsttel operál. A füsttel telítődő, ezért folyton változó textúrájú fényoszlopok az antik oszlopok kannelúrázott struktúráját idézik. Az általuk alkotott oszlopcsarnokban való bolyongás pedig a fény és füst által megidézett szakrális térbe: középkori katedrálisok kereszthajóiba, tradicionális temetkezési helyre viszi a látogatókat, miközben a sötétben a sörgyári udvar profán indusztriális kulisszái átlényegülnek.
20:30 – 21:30 FOR. / DJ set /
A FOR. Farkas Miklós és Gryllus Ábris médiaművészek közös projektje. Az ipari és urbánus dokumentumfilmektől kezdve a jelenlegi klubkultúrán át a magasművészetig számtalan forrásból táplálkoznak. Zajtechno formációjuk meglehetősen intenzív, olykor erőszakos, máskor meditatív indusztriális, sok esetben vasnehéz, improvizatív hangszövetekkel dolgozik.