+++ apply now +++

AKADEMIE SCHLOSS SOLITUDE FELHÍVÁS

Folytatódik az art quarter budapest közös művészcsere programja Európa egyik legjelentősebb műteremházával és művészeti  központjával, a stuttgarti Akademie Schloss Solitude-del. Az együttműködés értelmében idén egy hazai művész három  hónapos alkotói ösztöndíjat nyer a Schloss Solitude-be, amelyre ezennel pályázatot hirdetünk.

Pályázati feltételek

A művészeti rezidenciára Magyarországon élő, illetve a hazai szcénában markánsan jelen lévő képzőművészek és idéntől a performance és  kortárs tánc területén alkotó művészek pályázhatnak. Fontos változás, hogy a jelentkezési korhatárt idéntől eltöröltük. Alap- és mesterképzéses egyetemi hallgatók nem pályázhatnak.  Az ösztöndíj 2024 szeptember és november közötti időszakra szól. 

A benyújtandó pályázati anyagnak tartalmaznia kell: 

• Angol nyelvű szakmai önéletrajzot 

• Angol nyelvű digitális portfóliót  

• Legfeljebb két oldal terjedelmű szakmai tervet angol nyelven, amelyben a pályázó ismerteti a rezidencia programra vonatkozó  tervét, projektötletét.

Szakmai zsűri

Miriam Bruns, a budapesti Goethe-Institut igazgatója 
Dr. Timár Katalin, a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum kurátora 
Dr. Kukla Krisztián, az art quarter budapest művészeti vezetője 

A továbbjutó pályázatokból az Akademie Schloss Solitude munkatársai választják ki a nyertest.

A 3 hónapos ösztöndíj részletei 

• privát stúdiólakás az Akademie Schloss Solitude épületében (felszerelt konyha, fürdőszoba, háló- és alkotótér) 

• havi 1200 EUR ösztöndíj 

• utazási költségek (egyszeri oda-vissza út) 

• biztosítás 

• projektfinanszírozás (a konkrét megvalósulásról az ösztöndíjas, az aqb és a Solitude egyeztetnek)

Jelentkezés

A pályázati anyagot az alábbi űrlap kitöltésével lehet benyújtani: https://forms.gle/5cT76Vqwfdb4rC3j7

Jelentkezési határidő: Május 8. (szerda) éjfél

A pályázók vállalják a pályázat kiírójával való együttműködést, a szükséges információk rendelkezésre bocsátását, a határidők betartását. A pályázók elfogadják a  szakmai zsűri döntését, illetve azt, hogy a zsűri a sikertelen pályázatokra vonatkozó döntését nem indokolja. A pályázók elfogadják, hogy adatszolgáltatásuk önkéntes  és pályázatuk beadásával hozzájárulnak, hogy a szervezők személyes adataikat kezeljék a pályázat elbírálásának ideje alatt. A pályázók részvételükkel elismerik és  tudomásul veszik a részvételi feltételeket. Ezek megszegése a pályázatból való kizárást vonhatja maga után. A pályázati támogatás és az együttműködés részleteiről a  szervezők a nyertes pályázóval külön megállapodást kötnek. A pályázók elfogadják, hogy a részvétel feltételeit a szervezők indokolt esetben megváltoztathatják.