+++ apply now +++

Jeles András: A rossz árnyék az aqb Sound Studioban

Contributors:Jeles András
Venue: Private: Sepia Sound Studio
Opening:05/28/2018 19:00 (Mon)
Duration:05/28 - 05/28/2018

Jeles András a ’70-es és ’80-as évek egyik legmeghatározóbb s egyben legkülöncebb rendezője – akinek olyan kultikus darabokat köszönhetünk, mint A kis Valentino vagy az Álombrigád –, 2003 után most először jelentkezik önálló, egész estés filmmel.
A rossz árnyék nem a hagyományos módon kerül forgalmazásba: az újonnan indult Soldivision alternatív filmterjesztő jóvoltából a közönség nem a megszokott módon, moziban láthatja a filmet, hanem korábban filmvetítésre nem használt helyszíneken, alternatív tereken és programok keretein belül, a művészet különböző területeit összefogó intermediális találkozókon és pop up eseményeken ismerhetik meg Jeles András legújabb filmjét.
Az országos vetítéssorozat következő állomása az Art Quarter Budapest.
A rossz árnyék
(2017, 94 perc, 16 éven aluliaknak nem ajánlott)
A rossz árnyék című filmben egy különleges képességekkel megáldott huszonéves srác utazását követhetjük végig, mely során több különös emberrel hozza össze a sors, eközben pedig megismerhetjük apját, a restaurátorként dolgozó Pietert, aki épp ifj. Hans Holbein reneszánsz festő A Követek című művének restaurálásán dolgozik, s a képben rejlő különleges szimbólumok és rejtett üzenetek hatással lesznek mindkettõjük életére.
******************************
###### Belépés ######
Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrációs cím: md@aqb.hu
*******************************
###### Program ######
18:30 vendégvárás
19:00 filmvetítés: A rossz árnyék
20:45 beszélgetés:
• vendég: Jeles András forgatókönyvíró, filmrendező
• moderátor: Kukla Krisztián és Csobó Péter esztéták