+++ apply now +++

ALT.BP – aqb: Tárlatvezetés az Enter the Funky Jungle c. kiállításon/ Közös műteremlátogatások

Contributors:BOLLA Szilvia / NÉMETH László / MAGYARI Zsuzsa / MARTINKÓ Márk / LÁZÁR Kristóf / PAPP Írisz / RADVÁNSZKI Levente / KOLLÁR Dalma Eszter / MARTON Zita
Venue: Project Space
Opening:11/20/2021 16:00 (Sat)
Duration:11/20 - 11/20/2021

Opening hours

Tuesday – Friday15:00 – 18:00

Budapest alternatív kulturális térképének felrajzolása zajlik.
Az aqb rajta van.

A virtualitás és materialitás témáját boncoló friss kiállításon a kurátorok, Marton Zita és Kollár Dalma Eszter vezetik végig a közönséget a kiállító művészek jelenlétében.

A cyberspace a benne létrejövő párhuzamos jelenvalóság, tartalmi koncentráltság, a hagyományos értelemben vett térbeliség hiánya és a relatív időérzet miatt beláthatatlan. A posztinternet fogalmának megjelenése óta, valamiféle paradigmaváltásnak lehetünk tanúi: a művészek számos új technológiai médiummal kísérletezve, vagy - digitális bennszülöttekként - épp az “internet age” hajnalának nosztalgiájával igyekeznek bejárni az új dimenzió határait, valamint a klasszikus eszközöket is ebből, az eddig ismeretlen nézőpontból felülvizsgálva használni.

Az ENTER_the_FUNKY_JUNGLE installatív művekkel idézi meg a cyberspace atmoszféráját, az “új valóság” fragmentumait személyes filtereken át előhívott impulzusokkal vetíti a meatspace-be.

18-20 h
az aqb műtermei

Az ALT BP programsorozat keretében egy rendhagyó Open House eseménnyel várjuk az érdeklődőket. A november 20-i szombati épületbejáráson közösen látogatunk meg néhány műtermet, így a bejáráson mindig csatlakozik a csoporthoz az éppen meglátogatott alkotó is.

Indulás az aqb Project Space elől a tárlatvezetés végén.

A program résztvevői: Harsány Patricia/ Szabó Nelli, Kőszeghy Flóra, Halász Péter Tamás, Borsos Lőrinc, Sepia Sound Studió - vagyis a program a különböző képzőművészeti médiumok játéka is egyben, ékszertől, a grafikán át , a festményektől az installációkig, s végül a zenehallgatásig.

? Feltérképezés: https://fb.me/e/1rEpYuyBB
? Feltérképezés online: https://alternativbudapest.hu/
A program a Budapest Brand együttműködésében valósul meg.