+++ apply now +++

The Mekons – Post-punk legends at AQB, Saturday 22 July

Résztvevők:The Mekons
Helyszín:Rooftop
Megnyitó:07/22/2017 20:30 (szo)
Időtartam:07/22 - 07/22/2017

A kultikus posztpunk zenekar első magyarországi koncertje!
A hetvenes évek végén Leedsben alakult Mekons a punk mozgalom hatására jelent meg a színen. Első két albumuk még ezt a vonalat követi, Never Been In A Riot című korai daluk sokak szerint a zenetörténet egyik legjobb punk száma. A nyolcvanas évek közepén aztán az angol folk és a country hagyományait is beépítették zenéjükbe. Akkori albumaik az évtized legjobbjai közé tartoznak. Ahogy a Rolling Stone újságírója, Lester Bangs írta róluk: "A rock'n'roll történetének egyik legforradalmibb bandája." Bár az együttes számos tagcserén esett át, azóta sem oszlott fel, sőt folyamatosan meg is tudtak újulni, s az elmúlt negyven évben két tucatnál is több lemezt adtak ki.
A tagok többsége ma már Chicagóban él, legutóbbi lemezük Existentialism címmel tavaly jelent meg. A zenekar alapítója és frontembere, Jon Langford amellett, hogy világhírű képzőművész, lemezeket adott ki Sisters of Mercy-vel és Kevin Coyne-nal, és Johnny Cash karrierjének alakulásában is kiemelkedő szerepe van. Dobosuk, Steve Goulding pedig többek között David Bowie, Elvis Costello és Graham Parker zenekarában is játszott.
A Mekons tagjai ma már a világ különböző pontjain élnek, így minden alkalom, amikor ismét összeállnak egy fellépés erejéig különleges. Az Art Quarter Budapestben tartott akusztikus koncertjük zenetörténeti esemény, hiszen a zenekar eddig még nem lépett fel Bécstől keletre.