+++ apply now +++

MS Artsy, Budapest 2022

Résztvevők:Christian Autengruber / Austrian Cultural Forum Budapest / Marija Nujic / Krisztián Kukla / Stepiro / Josepha Edbauer / Mathias Hanin / Kaja Clara Joo / Georgij Melnikov / Hidéo Snes / Georg Abraham / Vanja Fuchs / Verein Rundum
Helyszín: Sepia Sound Studio
Megnyitó:10/14/2022 18:00 (pén)
Időtartam:10/14 - 10/28/2022

MS ARTSY - BUDAPEST 2022-2023
Bécs - Budapest - Bécs
Művészet vízen, szárazföldön és levegőben. Analóg és digitális.

A kiállítás, amely kulturális, geopolitikai és ökológiai értelemben is a Duna régióra vonatkozik, a hajóút mint a semleges, mobil és szabad tér metaforájának alapgondolatára épül. A projekt kiindulópontja, hogy az átkelés a Dunán ősi és egyesítő örökséget jelent, valamint, hogy az emberi jogok megalapozzák egyéni szabadságunkat. A művészeti utazás első szakasza osztrák művészek kiállításával kezdődik a dunai metropoliszban, Budapesten, mégpedig az art quarter budapestben, a közvetlenül a Duna mellett található egykori, különleges hangulatot árasztó gyárban.

Visszatérve Bécsbe a művészek az ’analóg’ műalkotásokat az Artificial Museum munkatársaival közösen digitálisan feldolgozzák, és mint köztéri műalkotásokat helyezik el azokat. Az Artificial Museum egy webes platform digitális műalkotások számára, amelyek időtől és tértől függetlenül kerülnek rá egy virtuális térképre, és nyilvánosan hozzáférhetővé válnak.

Az esemény szervezője a Rundum kulturális egyesület. Ez az egyesület évek óta a kurátori munka, a rendezvényszervezés és a tudásátadás határterületén dolgozik. Az egyesület célja, hogy a városi teret népszerűsítse és megnyissa a kortárs művészet, kultúra és építészet számára. Az egyesület munkatársai Marija Nujic kurátor, Vanja Fuchs dramaturg és Georg Demmer producer, elnök. Céljuk a felgyorsult élet aktív ellensúlyozása és a tudatos lassúsághoz való visszatérés a test, az elme és a tér között megteremtett kortárs egyensúlyon keresztül.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREK
Osztrák Kulturális Fórum Budapest, art quarter budapest, Künstlerhaus Wien, Artificial Museum

TÁMOGATÓK
BMEIA - Európai és Nemzetközi Ügyek Szövetségi Minisztériuma, Osztrák Kulturális Fórum Budapest

A KIÁLLÍTÁS KÖVETKEZŐ HELYSZÍNEI
Künstlerhaus Wien, 2023.02.17.
Artificial Museum, 2023 TBA