+++ apply now +++

In every way we ‘re alike, in every way we ‘re different

Résztvevők:Michal Mitro
Helyszín: Nest
Megnyitó:03/04/2023 17:30 (szo)
Időtartam:03/04 - 03/04/2023

Felszín, mélység, vonalak, pontok, perspektívák, arányok...ez, az, amaz.

A lényeg, hogy milyen érzést vált ki. Szórakoztat? Provokál? Untat? Őszinte? Jelentőségteljes? Abszurd? Művészet?
Michal Mitro és fia, Mateo szeretettel vár szombat délután az aqb nestben mindenkit, aki vágyik egy kis sült krumplira és házi kombucha-szódára. Az esemény részletei egyelőre még a Mitro páros előtt is tisztázatlanok, a hangsúly a spontaneitáson és improvizáción lesz. Meg persze Michal művein, nem kizárólag de beleértve az aqb-ban készülteket is. Az éneklés és gitározás sajnos elkerülhetetlen, a megértést előre is köszönjük.

Az eseményt kötetlen, biztonságos és ítélkezés-mentes időnek és térnek tekintjük. Mindenkit szívesen látunk és tiszteletben tartunk.
Michal Mitro művész és kutató, aki a legkülönbözőbb tudományágak és médiumok területén dolgozik. Pszichológia és szociológia szakon végzett, a mindennapi élet árnyalataival és a bolygóméretű hiperobjektumokkal foglalkozik. Művészi gyakorlatában társadalmi képzeletét hang-, fény- és villamossági elemeket tartalmazó szobrászati környezetekbe ülteti át. Témái az emberi és az emberen túli világok közötti kapcsolatokat, valamint a természetes és a mesterséges közötti feltételezett súrlódást vizsgálják. Mitro egyszerre kínál megerősítő és felkavaró narratívákat annak érdekében, hogy olyan életképes jövőképeket alakítson ki, amelyekben az ember szívesen élne. Az idei Oskar Cepan díj egyik nyertese, számtalan ösztöndíj birtokosa, a ssesi.space kurátora, okleveles villanyszerelő és az 5 éves Mateo édesapja.