+++ apply now +++

TECHNO WORLDS at aqb

Kurátor(ok):Mathilde WEH / Justin HOFFMANN / Creamcake / Camilo ROCHA / KUKLA Krisztián
Művész(ek):Chicks On Speed / Tony COKES / Zuzanna CZETABUL / Deforrest BROWN, Jr. & AbuQadim HAQQ / Aleksandra DOMANOVIC / Rangoato HLASANE / Ryōji IKEDA / Maryam JAFRI / Robert LIPPOK / Lőrinc BORSOS / M+M / Mamba Negra / Henrike NAUMANN & Bastian HAGEDORN / The Otolith Group / Carsten NICOLAI / Vinca PETERSEN / Daniel PFLUMM / Sarah SCHÖNFELD / Jeremy SHAW / Dominique WHITE / Tobias ZIELONY / Jaqueline CAUX / Romuald KARMAKAR / Lisa ROVNER / Kerstin GREINER / Erik MÁTRAI / Mathilde WEH / Justin HOFFMANN / Creamcake / Camilo ROCHA
Helyszín: Project Space
Megnyitó:08/28/2021 18:00 (szo)
Időtartam:08/28 - 09/11/2021

Nyitvatartás

szerda – szombat15:00 – 18:00

Kiállításmegnyitó és a megnyitó zenei eseménye: 2021. 08. 28

A kiállításmegnyitó zenei fellépői:
- Electric Indigo: Ferrum a/v live (DE)
- Siblicity Live (TOTIM Records) (HU), (Vizuál: Nagy András XYZ)
- Electric Indigo DJ szett (DE)

A techno globális jelenségként nemcsak a zenetörténetet alakította, a kultúrára általában is jelentős hatást gyakorolt. Impulzusai megjelennek a művészet, a popkultúra, a médiafogyasztás és a technológiák különböző területein. A techno tehát életérzés, amely sajátos társadalmi, életkörnyezeti és gazdasági struktúrákat mutat meg, valamint politikai médiumként is szolgálhat. A budapesti Goethe Intézet és az aqb együttműködésében megvalósuló tárlat világpremier: Budapesten jön létre először, s nemzetközi jelentőségű utazókiállításként innen indul tovább, a képzőművészet, a zene, a pop, a média és a technológia közös halmazait és törésvonalait bemutatva.

A kiállítás fókuszában olyan műalkotások állnak, amelyek a lokális és a globális, az underground és a mainstream, a politika és a kereskedelem vezérfonalain többek között a kommercializálódás, a digitalizáció, a sajátos test és térélmény és kreativitás kérdéseit vetik fel. Németországban a techno összekötő elemként működött Kelet és Nyugat között, és a berlini fal leomlása után különösen nagy jelentőségre tett szert. Berlin, amely az 1990-es években a Love Parade-dal hívta fel magára a figyelmet, a techno egyik legjelentősebb fővárosává vált.

A tárlat a videóinstallácókon kívül objekteket, táblaképeket, szobrokat, rendez egymás mellé, egy külön dokumentumszekciót is magába foglal, s az aqb Project Space galériatere mellett a pincétől az emeletig betölti az Art Quarter Budapest épületének több termét. A kiállítás és kísérőrendezvényei lehetőséget és egyúttal esélyt adnak arra, hogy a képzőművészet és techno hazai kapcsolódási pontjaira is reflektáljunk.

Az esemény partnerei: Goethe-Institut

A kiállítás támogatói: Nemzeti Kulturális Alap, EPSON, Koreai Kulturális Központ, Csokonai Színház, Artoid Studio, ICA-D Kortárs Művészeti Intézet - Dunaújváros

A zenei esemény támogatója: Interton Group Hungary