+++ apply now +++

ENTER_the_FUNKY_JUNGLE

Kurátor(ok):KOLLÁR Dalma Eszter / MARTON Zita
Művész(ek):BOLLA Szilvia / NÉMETH László / MAGYARI Zsuzsa / MARTINKÓ Márk / LÁZÁR Kristóf / PAPP Írisz / RADVÁNSZKI Levente
Helyszín: Project Space
Megnyitó:10/29/2021 19:00 (pén)
Időtartam:10/29 - 12/19/2021

Nyitvatartás

szerda – szombat15:00 – 18:00

A cyberspace a benne létrejövő párhuzamos jelenvalóság, tartalmi koncentráltság, a hagyományos értelemben vett térbeliség hiánya és a relatív időérzet miatt beláthatatlan. A sokat vitatott, de mégis kikerülhetetlen posztinternet fogalmának megjelenése óta, valamiféle paradigmaváltásnak lehetünk tanúi: a művészek számos új technológiai médiummal kísérletezve, vagy - digitális bennszülöttekként - épp az “internet age” hajnalának nosztalgiájával igyekeznek bejárni az új dimenzió határait, valamint a klasszikus eszközöket is ebből, az eddig ismeretlen nézőpontból felülvizsgálva használni. Ez az új valóság azonban még korántsem eléggé feltérképezett egy koherens, következetes légkör kialakításához.

Az ENTER_the_FUNKY_JUNGLE elsősorban installatív művekkel idézi meg a cyberspace atmoszféráját, az “új valóság” fragmentumait személyes filtereken át előhívott impulzusokkal vetítve a meatspace-be, kétségtelenül paradox helyzetet teremtve a virtuális jelenségek valós, térbeli műtárgyakkal történő vizsgálatával.

2021. október 29. 19:00-22:00
?EO aka penis envy fms (FAMILY FAST)
?DJ GIGASET (FAMILY FAST)
?esze_veszett

grafika:
HOÓZ Anna

külön köszönet:
BALÁZS Barnabás, KICSINY Martha

A kiállítás a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Kérjük a látogatókat, hogy a megnyitó ideje alatt az aqb zárt tereiben viseljenek maszkot!

A megnyitó másnapján 10.30.-án szombaton 16:00 órakor kurátori tárlatvezetés lesz, a későbbiekben pedig kedden és csütörtökön 17:00-20:00-ig megtekinthető a kiállítás.