+++ apply now +++

The Great Globe finissage / tárlatvezetés + Klara Hobza előadása

Résztvevők:Klara Hobza
Helyszín: Project Space
Megnyitó:06/30/2019 16:00 (vas)
Időtartam:06/30 - 06/30/2019

Nyitvatartás

kedd – péntek
szombat
15:00 – 19:00
13:00 – 17:00

THE GREAT GLOBE FINISSAGE
tárlatvezetés a kurátorokkal + artist talk Klara Hobzával
2019. június 30-án, vasárnap délután 4-től Gadó Flóra és Heszky András, a kiállítás kurátorai tartanak záró tárlatvezetést a kiállításon. Ezután 6-tól Klara Hobza, cseh képzőművész fog rövid előadást tartani a The Great Globe-on szereplő munkái kapcsán.
16:00 – Gadó Flóra és Heszky András záró tárlatvezetése (magyar nyelven)
18:00 – Klara Hobza előadása (angol nyelven)
Merülés az Antropocénbe
Klara Hobza előadásában a Diving Through Europe című projektjét mutatja be, amelynek 25-30 éves időtávlatában a művész Európa folyóit búvárkodja végig, az Északi-tengertől a Fekete-tengerig. Három évi komoly edzés után, Hobza alámerült a Rajnába, Hága közelében, az Északi-tenger torkolatához közel. Jelenleg a holland csatornákat szeli át, Németország felé haladva, ahol majd a Majna folyón át tervez eljutni a Majna-Duna csatornához, hogy aztán a Duna folyását követve elérkezzen a Fekete-tengerig.
Az előadásban a projekt eddig állomásai és eredményei kerülnek bemutatásra – különböző dokumentációk formájában, legyen az valóságos vagy fiktív – amelyek rajzokhoz, videókhoz, talált képekhez és megannyi anekdotához vezettek. A művész emellett kitér a számára elkerülhetetlen geológiai folyamatokkal való konfrontációjára, amely például a kiállításon is látható praxinoszkóp formájában jelenik meg. Hobza előadása mélyreható módon elemzi azt a jelenséget, amikor Európa vizeivel találkozunk és megpróbáljuk azokat értelmezni a művészeti praxis segítségével. Valamint arra is kitér, hogy miért a kövek a folyók igazi főszereplői.