+++ apply now +++

Bo-komplex: Fright Fight Flight táncelőadás/ Dance Peroformance

Résztvevők:Tanzkompanie bo komplex / T42dance
Helyszín:Mines
Megnyitó:05/17/2019 20:00 (pén)
Időtartam:05/18 - 05/18/2019

Országhatárokon átívelő silent disco-s táncelőadás a menekülésről az aqb pincéjében - FRIGHT FIGHT FLIGHT
Tanzkompanie bo komplex: Fright Fight Flight
Interdiszciplináris zene – tánc – videó – installáció – performansz
A bonni Bo-komplex Társulat és a berni T42 táncprojekt FRIGHT FIGHT FLIGHT című előadása rendhagyóan elegyíti a táncot a képző- és médiaművészettel. A menekülés koncepcióját személyes élményeken keresztül kutató, a kényszerhelyzet és az emberi túlélés tematikáit vizsgáló összművészeti produkció május 17-én és 18-án az Art Quarter Budapest pincéjében lesz látható.
Egyszerre kiállítás és táncelőadás a német-svájci-magyar koprodukcióban megvalósuló FRIGHT FIGHT FLIGHT c. darab, ami a „harcolj vagy menekülj” szindrómára adott érzékeny emberi reakciókat vizsgálja. Tudományos kutatások bizonyítják, hogy a fenyegetéstől való félelem – akkor is, ha az nem reális –
neurobiológiai folyamatokat indít el a testben. A túlélést biztosító viselkedés sokszor emberfeletti erőket szabadít fel, ebből ered a stresszhelyzetben létrejövő két reakció: felveszed a fegyvert vagy elmenekülsz. A menekülés különböző szempontjainak a megjelenítése a darabban személyes élményekre épül, s az eltérő nemzetiségű szereplők megküzdési stratégiáiból merít. Van, aki színházba vagy művészetekbe, más egy elképzelt fantáziavilágba, munkába, függőségbe esetleg halogatásba vagy a teljes visszavonulásba menekül. A kortárs tánc pedig egyetemesen értelmezhető művészeti kódként alkalmas a határtalanság kifejezésére.
Az előadás öt helyszíne a darab során, a nézők szeme láttára épül fel, így a közönség a táncosokkal együtt halad állomásról-állomásra, miközben az aqb pincéjének építészeti sajátosságait is felfedezik. Az egyes helyszíneken képző- és médiaművészeti alkotások is megjelennek: Brueghel és Bosch alkotásai által inspirált szobrok, röntgenképekből összeállított bőrönd-installációk, farudakból felépülő, vetítővászonként használt „dómsátor” és egy videoinstallációból létrejövő alagút. Az, hogy a nézőteret nem választják el az előadás terétől tovább erősíti azt az érzést, hogy a menekülés mindannyiunkat érintő téma, s az ebből kialakuló helyzeteket csak közösen tudjuk megoldani. Emellett abban is segít, hogy a közönség a saját menekülési stratégiáit is felismerje. Az előadás koreográfusai, Bärbel Stenzenberger, a Bo-komplex Társulat egyik alapítója és Félix Duméril, a T42 táncprojekt vezetője mindketten sokszorosan díjazott művészek. A tánc, a képzőművészet, a zene és a fény összekapcsolódására építő jeleneteket a próbák során a táncosokkal közösen, az ő személyes tapasztalataikat, élményeiket felhasználva alakították ki. A tavaly őszi bonni ősbemutató után a FRIGHT FIGHT FLIGHT nemzetközi turnéra indult, amelynek Budafok a harmadik helyszíne.
Az előadás trailere: https://vimeo.com/302860442
IDŐPONTOK
2019. május 17. 20:00-21:30
2019. műjus 18. 20:00-21:30
HELYSZÍN
Art Quarter Budapest pince (1222 Budapest, Nagytétényi út 48-50.)
Az előadás az Aqb OPEN HOUSE programsorozat részeként valósul meg.
Fontos információ: a helyszín nehéz megközelíthetősége miatt 19:40-kor találkozó az aqb udvarán, ahonnan együtt megyünk át az előadás helyszínére. A későket nem áll módunkban beengedni.
Jegyár: 1900 Ft
https://www.eventbrite.com/.../tanzkompanie-bo-komplex...
Művészeti csapat:
Tanzkompanie bo komplex & T42dance
Koncepció - Tanzkompanie bo komplex
Koreográfia - Misato Inoue / Bärbel Stenzenberger / Félix Duméril
Tánc - Koto Aoki / Misato Inoue (J/CH) / Elisabeth Kindler-Abali / Lili Raubinek (HU) / Erik Constantin / Félix Duméril / Vincent Wodrich
Videó / Művészeti alkotások - Lieve Vanderschaeve (B)
Hangdesign - Dyane Donck (NL)
Jelmez - Amélie Sator
Fénydesign - Markus Becker
Produkciós asszisztens - Anna Kampe-Corsten (D) / Thomas Péronnet (CH)