+++ apply now +++

aqb Open House: ⁽⁽ᵐⁱᶜʳᵒ⁾⁾

Résztvevők:Balázs Bori, Borsos Lőrinc, csicsoka_dump, Keresztes Zsófia, Nagy Eszter, Kópházi Dániel, Trapp Dominika, Liksay Gyopár, Horváth Orsi, Szabó Bea, Sztojánovits Andrea + Köves Éva, Christina Bartesch, Tóth Márton Emil, Molnár Zsolt, Halász Péter Tamás, Gosztola Kitti, Melkovics Tamás, Kristóf Gábor + Pásztor Ivett, RAL5050, Évi szövőműhelye, Balassa Boglárka, Ville Andersson, Martta Toumaala, Sarvenaz Mostofey, Jan Kiefer, Tonka Malekovic + Sofia Friedhoff, Somló Dávid, Széll Ádám, Kerekes Júlia, Kovács Máté, Attila + Akira, Teller Péter, Yinna, School of Disobedience, ecovoron, SUTA, asvanyviz2, poppyseed, DJ Kard, DJ Ghluin, személyi számító, granato dominimal, csabberkick, badaro, dj 0
Helyszín: Courtyard
Megnyitó:09/29/2023 18:00 (pén)
Időtartam:09/29 - 10/01/2023

Hozzászoktunk immár, hogy a nyár végével az ősz az év igazi kezdetének tűnik, a reflexió idejének, amikor is jót tesz nekünk, ha megváltoztatjuk a nézőpontunkat. Az aqb idei második Open House fesztiválja a mikrót választotta kulcsszavának: a figyelem aprólékosságát, a részletek erejét, és a nagy kép árnyalatait veszi górcső alá. Ebből a (mikro)perspektívából válik elvenné az egész ház, ezeket a mikro-elmozdulásokat köszönhetjük a művészetnek. A műteremlátogatások során bemutatkoznak az aqb közösségének régi és új tagjai, valamint vendégművészeink, az Artist-in-Residence programunk résztvevői, az egykori Haggenmacher sörgyár mikro és makro tereiben.
A mikrofesztivál pénteki nyitóeseményeként nagyléptékűnek is nevezhető galériánkban, a Project Spaceben új kiállítás mutatkozik be Klimó Károllyal Emlékezetes ábránd címmel, a látomásos absztrakció újraértelmezésének a jegyében. Ezen az estén megnyílik a Bánya egyik tárnája is, és különös minivilágok, sajátos mikroklímák világába enged betekintést, ezzel egyidőben a 4D terunkben a Monochrome Clack, Köves Éva és Sztojánovits Andrea ‘Solar Vibrations’ audiovizuális festmény-installációja indul el. Nyitóesténk éjszakába nyulóan aztan a mikrokozmoszba vezet, ahol a Magical deer and the gravity shepherds lakoznak. A főépületben kialakított ideiglenes galériatérben pedig Nagy József (Jozef Nadj) Miniatúrái lesznek láthatóak egész hétvégén. Szombaton a műtermek és közösségi tereink közötti sétákat pedig performatív művészeti bemutatók, workshopok és vásár, valamint egy teljeskörű zenei program teszi emlékezetes élménnyé.

2023.09.29.P É NTEK

1͟8͟:͟0͟0͟ ͟-͟ ͟2͟1͟:͟0͟0͟ ??????? ?????
EMLÉKEZETES ÁBRÁND - megnyitó
Kiállító művészek: CHRISTA BARTESCH, KLIMÓ KÁROLY, KORODI LUCA, KOÓS GÁBOR, MELKOVICS TAMÁS, NAGY JÓZSEF
Kurátor: Kukla Krisztián
Megtekinthető: 2023. szeptember 29. – november 24.
A kiállítás művei az absztrakció és az illusztráció kapcsolódási pontjaiból mutatnak be néhányat, a vizualitás transzparens és opak oldalával, illetve az irodalmi referencia és az autonóm szövegillusztráció viszonyával foglalkoznak, az aqb Project Space terén ezennel hat művész osztozik. Az Emlékezetes ábránd mondhatni transzgenerációs csoportos kiállítás (amely a négy évvel ezelőtti Még mindig már nem című kiállítás folytatásának tekinthető) címe pedig a híres William Blake prófécia, A Menny és Pokol házasságának többször felbukkanó alcímét parafrazálja, amely meg-megszakítja, dimenzióváltásra készteti a prózaverset, az olvasót. Az emlékezetes jelző az ábránd illékonyságával szemben valami állandót, stabilat kínál. A tárlat egy vadonatúj Borges-ihlette installáció mellett bemutatja Klimó Károly híres Artaud-sorozatát a “Velem a kutyaistent”, válogat Nagy József miniatúrái és rajzai közül, egymás mellé állítja Koós Gábor a fény és az árnyék ihlette nyomatait, Melkovics Tamás a moduláris szobrászati munkáit előkészítő rajzát és Christa Bartesch performatív rajzait, valamint Korodi Luca festményeit. A kiállítótér tehát látomásos és konkrét egyszerre, hoz magával valamit a műtermek befejezetlenségéből és dinamikájából, a tárlat az Open House Fesztiváljának kezdetén, s lesz látható egyéb programok mellett a teljes hétvégén illetve utána még szűk két hónapig. A kiállítást irodalmi és filmes program kíséri, vetítések, beszélgetések, rajzfoglalkozások

1͟9͟:͟0͟0͟ ͟-͟ ͟2͟1͟:͟0͟0͟ ❹? ?????
MONOCHROME CLACK - KÖVES ÉVA, SZTOJÁNOVITS ANDREA: ‘Solar Vibrations’ audiovizuális festmény installáció
Zene: Álmos Gergely
Megtekinthető pénteken, szombaton és vasárnap is, csak az Open House keretein belül.

1͟9͟:͟0͟0͟ ͟-͟ ͟2͟1͟:͟0͟0͟ ?????
MIKROKLIMÁK
Az art quarter budapest büszkén hívja meg Önt és családját, barátait TELLER PÉTER "Mikroklímák" című kiállítására, amely a művész floráriumait mutatja be a Mines sötét alagútjaiban.
Megtekinthető pénteken, szombaton és vasárnap is, csak az Open House keretein belül.

1͟9͟:͟0͟0͟ ͟-͟ ͟2͟1͟:͟0͟0͟ ??????
MIKRODÓZIS
Pop-up kiállítás - spontán válogatás az aqb alkotóinak szobraiból a kertben
Résztvevő művészek: HORVÁTH ÁDÁM, JÓZSA ZOLTÁN, KEREKES JÚLIA, KERESZTES ZSÓFIA, MELKOVICS TAMÁS, PPILLOVV
Kurátorok: Lőrinc Lilla, Teller Péter
Megtekinthető pénteken, szombaton és vasárnap, az Open House keretein belül.

2͟1͟:͟0͟0͟ ͟-͟ ͟ ???? ?
MIKROKOZMOSZ - MAGICAL DEER AND THE GRAVITY SHEPHERDS
Négy Budapesten élő erdélyi alkotó által született koncert-performansz, amelyet Petőfi János vitéze inspirált. A projekt a beilleszkedés, vándorlás és identitástudat kérdései körül forgó kísérleti folyamat.
Alkotók: KEELAN SANDY, NOZDROVCZKY ESZTER, SIPOS KRISZTINA, UDVARDI-KARDOS TIMEA

2023.09.30. SZOMBAT

1͟4͟:͟0͟0͟ ͟-͟ ͟1͟9͟:͟0͟0͟ ?, ?, ?,? ?, ?
NYITOTT MŰTERMEK
Kalandozzatok az aqb egész területén es fedezzétek fel a készülőben lévő műveket!
Résztvevő művészek:
BALASSA BOGLÁRKA, BALÁZS BORI, BARTESCH CHRISTINA, BORSOS LŐRINC, CSERNOVSZKY FANNI + PROSZT ATTILA, CREATURE FURNITURE, GOSZTOLA KITTI, HALÁSZ PÉTER TAMÁS, HORVÁTH ORSI, JAN KIEFER, JÓZSA ZOLTÁN, KEREKES JÚLIA, KERESZTES ZSÓFIA, KOÓS GÁBOR, KÓPHÁZI DÁNIEL, KOVÁCS MÁTÉ, KRISTÓF GÁBOR + PÁSZTOR IVETT / RAL5050, LIKSAY GYOPÁR, MARTTA TOUMAALA*, MELKOVICS TAMÁS, MOLNÁR ZSOLT, NAGY ESZTER, NUFOLKLORE STUDIO, SARVENAZ MOSTOFEY*, SOMLÓ DÁVID, SZABÓ BEA, SZÉLL ÁDÁM, TONKA MALEKOVIC* + SOFIA FRIEDHOFF, TRAPP DOMINIKA, TÓTH MÁRTON EMIL, VILLE ANDERSSON*

* A művészek Arist-in-Residence programját a Culture Moves Europe támogatta.

1͟4:͟0͟0͟ ͟-͟ ͟2͟0͟:͟0͟0͟ ??????? ?????
EMLÉKEZETES ÁBRÁND - csoportos kiallitas
Kiállító művészek: BARTESCH CHRISTA, KLIMÓ KÁROLY, KORODI LUCA, KOÓS GÁBOR, MELKOVICS TAMÁS, NAGY JÓZSEF
Kurátor: Kukla Krisztián
Megtekinthető: 2023. szeptember 29. – november 24.

1͟2͟:͟0͟0͟ ͟-͟ ͟2͟2͟:͟0͟0͟ ????? ? ? ?
APRÓSÁGOK VÁSÁRA & ÉTELUDVAR
Vásár: 1͟2͟:͟0͟0͟ ͟-͟ ͟1͟9͟:͟0͟0͟
Örömmel hozzuk össze az aqb közösséget és a helyi szcéna kreatívjainak nagyszerű kis csoportját az Apróságok vásárán. Lesznek Csicsókás (aqb macska) merch-ök, ételek-italok, növények, vintage fényképezőgépek, helyi kiadók lapjai, zenéi és még sok más. És ne felejts el szerencsét próbálni a Tombolkánkon, hogy nyerj a jóságokból.
Résztvevők: BALÁZS BORI, CHEF BIHARI GERGELY, BRVTAL, CSICSOKA_DUMP DALMATA DÁNIEL, LEGION, SZABÓ BEA, FÖLDVÁRI VARGA BENCE, YMY LAP

1͟7͟:͟0͟0͟ ͟-͟ ͟2͟0͟:͟0͟0͟ ?????
MODULÁRSZINTÉZIS ÉS VCV RACK WORKSHOP KEZDŐKNEK YINNAVAL

2͟2͟:͟3͟0͟ ͟-͟ ͟8͟:͟0͟0͟ ?????
≋M≋I≋K≋R≋O≋H≋U≋L≋L≋Á≋M≋
Szombat esténk megkoronázására várunk benneteket a mélyben, a Mines-ban, ahol három kedvenc helyi kollektívánkat mutatjuk be: Marmint Agency, Morph és 111Records + Family Fast. Őrületes DJ-szettekre számíthattok SUTA, asvanyviz2, poppyseed, DJ Ghluin, DJ Kard és Személyi Számító DJ-től, lesznek live sett-ek is elodelodelodtól és granato + dominimal + csabberkick-től, valamint az Ecovoron premierje is meglesz.
Reggel pedig átvonulunk az udvarra, ahol a család és a helyi legendák, Badaro és DJ 0 segítenek nekünk a lehető legjobb módon lejönni: nevezetesen a fák alatt groove-olva, smoothie-k és Jungle koktélok mellett.