+++ apply now +++

Ádám Anna: Piknik az Édenben / Küszöb Fesztivál

Résztvevők:
Helyszín: Project Space
Megnyitó:05/11/2018 20:00 (pén)
Időtartam:05/11 - 05/13/2018

Nyitvatartás

kedd – péntek
szombat
15:00 – 19:00
13:00 – 17:00

Az előadáson való részvétel regisztrációhoz kötött!
Regisztráció: https://goo.gl/forms/djD9L4cWhEVjWaOh1
Képzőművészeti-Színház
Előadás (május 11. 20h) & Kiállítás (május 12-13.)
Reality show közvetítés egyenesen a Paradicsomból szappanoperába illő románccal, izzasztó testépítéssel és liturgikus karaoke show-val fűszerezve, amiben evergreen szuperhőseink a fő bűnöket felsorakoztatva nekimennek a zsidó-keresztény erkölcshagyomány szexuális etikájának és alternatív teremtéstörténetet írnak az Édenkert, a konditerem és a Messenger tengelyén.
A Piknik az Édenben (installáció és előadás) az AQB Sound Studio terét egyfajta képzőművészeti színházként értelmezi, a két művészeti ág határán egyensúlyoz. A szabad ég alatt, társaságban elköltött étkezés során az ember újra felidézheti az elveszett Paradicsomi idillt. Hiszen a bűnbeesés és a kiűzetés pillanatával távol került attól a természeti közegtől, amivel korábban harmóniában élt. Az ebből fakadó szüntelen vágyakozás, hogy visszaállítsa az egyensúlyt vissza - vissza csábítja az eredeti állapotába. De az ember természetéből adódóan képtelen a változásra és újra bűnre lép.
Koncepció ♥ Ádám Anna
Kurátor ♥ Maj Ajna
Előadók
Ádám ♥ Lukács Levente
Ádám pasija ♥ Horváth Attila
Éva ♥ Nagy Edi
Kígyó ♥ Záhonyi-Ábel Vanessza (DancehallQueen Vanessa Diamond)
Lilith ♥ Gunther Dóra
Díszlet-Installáció, Fotó ♥ Ádám Anna
Hang, Zene ♥ Cserne Kata, Dányi Dániel
Jelmez, Styling, Smink ♥ Gray Box
www.annaadam.net
www.grayboxprojects.com
www.instagram.com/grayboxprojects
www.facebook.com/grayboxprojects
Az esemény a Küszöb Fesztivál keretében valósul meg. Fő támogató: MVM

Küszöb Fesztivál
A Küszöb Fesztivál tizenegy kortárs művészeti intézmény együttműködésén alapul, középpontjában a pályakezdő képzőművészek lehetőségei, problémái állnak. Az egyhónapos eseménysorozat koordinátora Don Tamás, a MODEM kurátora, mesterszakon írt szakdolgozatában foglalkozott először a témával. Az általa készített interjúk, kérdőívek, kötetlen műtermi beszélgetések rávilágítottak arra, hogy a felsőoktatási intézményrendszerből kikerülve a pályakezdő fiatalok légüres térbe kerülnek, mivel hiányoznak azok az intézmények, amelyek segítenék az „átzsilipelést”. További problémákat jelent, hogy tanulmányaik során kevés útmutatást kapnak arra vonatkozóan, hogyan is tudnának sikeresen integrálódni a művészeti közegbe.
Ezeket kiküszöbölendő a fesztivál egy új mikro-intézményrendszeri struktúra létrehozására tesz javaslatot. Célja a fiatal képzőművészek, és alkotásaik bemutatása egy szélesebb közönség előtt; ennek keretében 2018 májusában tizenkét egyéni és egy csoportos kiállítás valósul meg Budapesten.
A pályázatra beérkezett projektek közül a befogadó intézmények demokratikusan választhatták ki a szellemiségükben leginkább a profiljukba illeszkedőt. A kölcsönös szimpátián alapuló közös munka és a nyitás nemcsak új projektek megszületését teszi lehetővé, de egy újfajta együttműködésen alapuló hozzáállás kialakulásához is vezethet.. Fontos kiemelni a résztvevő intézmények sokszínűségét: nagyon eltérő működésű, fenntartású, profilú kiállítótérről van szó, de valamennyi lényegesnek tartja a pályakezdő művészek támogatását.
Honlap: https://kuszobfesztival.wordpress.com/
Facebook: https://www.facebook.com/kuszobfesztival/
Instagram: https://www.instagram.com/kuszobfesztival/
A fesztivál főszponzora: MVM Magyar Villamos Művek zrt.
A Küszöb Fesztivál médiatámogatója az Artmagazin Online