+++ apply now +++

Berber Budapest

Berber Budapest

Weboldal:https://berberbudapest.com/
Instagram:berberbudapest
E-mail:hello@berberbudapest.com

A Berber Budapestnél marokkói berber szőnyegekkel foglalkozunk.

Szőnyegeinket közvetlenül a szövőközösségektől, ill. kis családi vállalkozásoktól vásároljuk az Atlasz hegységből és fair, piaci árat fizetünk a készítőknek. A szövő partnereinkkel szoros, személyes kapcsolatban vagyunk, így egyedi megrendeléseket is tudunk teljesíteni.

A berber szőnyegek a legtöbb esetben kézi csomózással készülnek gyapjúból, vagy újrahasznosított textíliákból az amazigh szövők otthonaiban és közösségi műhelyeiben. A törzseknek megvan a saját szövési hagyománya; a jellemző szín és mintakészlet, csomózási technika családon belül öröklődik generációról generációra.

A közös stílusjegyeken túl az egyes szőnyegek teljesen egyediek, egyfajta lenyomatát képezik a szövőjük személyiségének, életútjának és gazdag szimbolikát hordoznak.

A rurális amazigh közösségekben meglepően modern szőnyegek születnek, amelyek remekül illeszthetőek különféle stílusú enteriőrökbe és képesek rá, hogy otthonossá varázsoljanak bármilyen teret. Kínálatunkban új és vintage szőnyegek egyaránt megtalálhatóak, amelyeket nagy gondossággal, egyenként válogatunk.

<